Графіки відключення світла можуть знову відновити: пояснення

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

Відключення світла в Україні можуть відновити. Незважаючи на те, що мешканцям країни вже кілька тижнів не відключали електроенергію, влітку такий захід може стати необхідним. Детальніше про це пояснив голова наглядової ради “Київенерго” Іван Плачков у коментарі на YouTube “Новому часу”, пише “Файне місто“.

Чому планові відключення можуть поновитися влітку?

Як зазначив Плачков, вся річ у тому, що, незважаючи на нинішнє покращення ситуації, дефіцит потужностей може знову виникнути влітку, оскільки люди почнуть включати додаткові прилади, зокрема кондиціонери.

Коли влітку потеплішає, включатимуться додаткові прилади – кондиціонери, холодильники – це теж може призвести до дефіциту. Енергетикам уже потрібно готуватися до ремонту обладнання та до наступного осінньо-зимового максимуму, – сказав голова наглядової ради.

Скільки обладнання знищили росіяни

Також Плачков нагадав, що не варто забувати про економію електроенергії. У коментарі урядовець повідомив, що енергосистема України пережила 16 масованих ракетних обстрілів РФ.

Окупантам вдалося пошкодити понад 50% інфраструктури та близько 60% обладнання. Але разом із цим плани росіян повністю провалилися і блекауту в Україні не сталося.

Блекауту в Україні не було – це коли повністю енергосистема відключається, і ми її піднімаємо протягом кількох днів. Відключення були локальними, у деяких регіонах, у всіх регіонах віялові, не віялові”, – зазначив голова наглядової ради “Київенерго”, – додав начальник.

Ситуація на Тернопільщині

Нагадаємо, станом на 3 березня у Тернопільській області не діють графіки відключення світла. Потреба у електриці повністю покривається виробничими потужностями українських електростанцій та незначним обсягом імпорту з Європи.

Графік відключення електроенергії з 27 лютого по 5 березня є, але його опублікували для ознайомлення. Якщо надійде вказівка про застосування вимкнень, то енергетики обов’язково будуть повідомляти про це додатково.

Читайте також: Померла людина, ще понад 150 захворіли на COVID-19 минулої доби на Тернопільщині 

Exit mobile version