Через Тернопільщину курсуватимуть потяги з вагонами для перевезення пасажирів з інвалідністю (Фото)

Фото: Укрзалізниця

Укрзалізниця отримала заключні 15 вагонів, призначені для перевезення пасажирів з інвалідністю в кріслі колісному. Деякі з них можуть використовуватися ще й як штабні, адже мають купе начальника поїзда. Ці вагони будуть у потягах, які курсують через Тернопіль. Про це пише Файне місто з посиланням на пресслужбу Укрзалізниці.

Нові вагони для пасажирів з інвалідністю регулярно курсуватимуть у складах поїздів у таких напрямках з Тернополя та у протилежному напрямку:

Замовлення вагону для перевезення людей з інвалідністю можливе при оформленні квитків через сайт https://booking.uz.gov.ua, при оформленні квитків у касі, а також через звернення до Контактного центру Укрзалізниці за номером 0 800 503 111. Детальнішу інформацію стосовно перевезення людей з інвалідністю можна дізнатись на сайті Укрзалізниці за посиланням https://www.uz.gov.ua/passengers/persons_with_disabilities/

Як обладнані вагони

У кожному такому вагоні передбачено інклюзивну вбиральню та одне безбар’єрне купе. Вхід до них є ширшим для зручного проїзду на кріслі колісному. Також передбачено спеціальні спальні дивани зі зміною кута нахилу і фіксацією тіла, є місце для інвалідного візка та ремені для його закріплення. Наявний пульт з регулюванням освітлення, кнопкою виклику провідника, пристроєм гучномовного зв’язку з провідником. 

Фото: Укрзалізниця

В усіх інклюзивних вагонах встановлені рельєфні таблички зі шрифтом Брайля, нанесено контрастне маркування для людей з вадами зору, а вхідна група обладнана подовженими поручнями та складними пандусами. Кут нахилу пандуса у розрахунку застосування під низьку платформу складає не більше 15-16%. 

Інші нові пасажирські вагони обладнано кондиціонером, кулером з питною водою, сигналізацією на кожному купе, індикатором зайнятості вбиралень та кнопкою виклику провідника. Вагони мають збільшений обсяг багажного відділення та обладнані системами відеоспостереження в загальних зонах, вакуумними туалетами, сповивальними столиками, а також розетками та USB-портами біля кожного місця.

Читайте також:

Exit mobile version