На кордоні з Польщею виявили злочинну групу з Тернопільщини

Фото: ГУНП

Троє жителів з Тернопільської області переправляли незаконно чоловіків, які підпадають під мобілізацію, через державний кордон. Слідчі довели їхню причетність, тому підозрювані постануть перед судом за організовану злочинну групу. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Головне управління Національної поліції в Тернопільській області.

Підозрювані від початку червня заробляли на військовозобов’язаних жителях краю та допомагали їм виїжджати до Польщі. Чоловіків вписували в документи другими водіями і вносили їх до системи «Шлях». За свої послуги просили від 300 до 3000 доларів.

Працівники слідчого управління та карного розшуку встановили, що подружжя разом із помічниками за березень-листопад оформили водіями та допомогли перетнути державний кордон двадцяти особам.

Частина чоловіків, яких оформили другими водіями, навіть не мала водійських посвідчень.

Члени ОЗГ відповідатимуть у суді відповідно до частини 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України), частини 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється) та частини 3 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) КК України. За протизаконні дії жителям Тернопільщини загрожує позбавлення волі від 7 до 9 років з конфіскацією майна.

Читайте також: Система супутникового зв’язку “Starlink” відправилась до наших військових

Exit mobile version