Дати хабаря, щоб не платити штраф: на Тернопільщині п’яні водії намагались відкупитись від поліції

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

На Тернопільщині поліція затримала двох нетверезих водіїв. Керманичі намагались відкупитись від поліції хабарем, аби уникнути покарання. Тепер їм загрожує кримінальна відповідальність, – пише “Файне місто” із посиланням на Відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Авто жителя Козівської територіальної громади зупинили за порушення правил дорожнього руху. Під час спілкування із водієм, поліцейські помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння, тож запропонували йому пройти огляд. Водій відмовився навідріз, натомість почав пропонувати поліціянтам гроші.

Поліцейські попередили порушника, що за надання службовій особі неправомірної вигоди передбачена кримінальна відповідальність. Та попри це, він не зупинився та спробував залишити їх службовому автомобілі. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, – йдеться у повідомленні.

Подібний злочин на дорозі зафіксували теребовлянські поліцейські. П’яний водій, мешканець Микулинецької ТГ, також пропонував хабаря поліції, аби уникнути адмінвідповідальності.

Відомості за даними фактами слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція та надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Окрім того, на водіїв складено адміністративний протокол за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Читайте також: У Тернополі виявили чергових “закладчиків” (Фото)

Exit mobile version