Нацбанк випустив нову грошову банкноту до річниці війни (Фото)

“Пам’ятаємо! Не пробачимо!” – саме таку назву має нова пам’ятна банкнота. Її присвятили боротьбі України проти російських загарбників. Про це пише “Файне місто” з посиланням на НБУ.

Ми не могли не відзначити цю дату, роковини повномасштабного вторгнення, цей драматичний, шокуючий та розстріляний рік нашого життя. Війну, яка триває для нас не рік і не десять, а сторіччя. Тому ми вирішили увічнити нашу спільну боротьбу на грошах, – підкреслив Голова Національного банку України Андрій Пишний.

Банкнота унікальна та не схожа на звичайні українські банкноти, адже має яскравий та виразний дизайн, виконаний вертикально. Купюра номіналом 20 гривень є законним платіжним засобом та обов’язкова до приймання без будь-яких обмежень на всій території України за всіма видами платежів.

Водночас її тираж – обмежений. Він становить 300 тисяч штук, що додає банкноті колекційної цінності (зокрема, з яких: 200 000 шт. – у сувенірній упаковці; 99,9 тис. шт. – у конвертах).

Придбати пам’ятну банкноту можна буде в інтернет-магазині нумізматичної продукції НБУ. Банкноти з першої частини тиражу будуть доступні для купівлі з 24 лютого. Надалі, в міру їх виготовлення, банкноти знову додаватимуться до асортименту інтернет-магазину, щоб задовольнити потреби якомога більше клієнтів. Наприкінці березня банкнота надійде для реалізації до банків-дистриб’юторів.

Читайте також: У Тернополі встановили куби з портретами полеглих Героїв

Exit mobile version