У Тернополі медики врятували чоловіка з того світу

У Тернополі 68-річний чоловік був без свідомості та мав деякі ознаки інсульту. В такому стані самотнього дідуся побачили сусіди і викликали медиків. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Тернопільський обласний центрі медичної допомоги та медицини катастроф.

На місці з’ясувалося, що хворий перебуває у критичному стані. У нього була сильна задишка, відсутність реакції на подразники, синюшний колір шкіри. Частота серцевих скорочень наближалась до показника 250-280 ударів за хвилину, а це є прямою загрозою зупинки кровообігу. У медиків було не більше однієї-двох хвилин, щоб зорієнтуватися та виробити правильний порядок дій.

Так як така частота скорочень не могла забезпечити життя, то була здійснена премедикація і використаний дефібрилятор, який після першого разу не допоміг, але після другого розряду знизив частоту ударів до стабільного рівня. Синюшність у чоловіка зникла, повернувся природній колір обличчя. Його доставили до лікарні, де у відділенні кардіології він поступово прийшов до тями, – зазначили у медзакладі.

Лікар Олена Євгенівна розповідає, особливо її вразили і сусіди пацієнта, які проявили високий рівень відповідальності, порядності та доброти, були поряд під час усіх заходів та супроводжували пана Павла до моменту госпіталізації.

Читайте також: Новий штам коронавірусу «Кракен» вже підтвердили на Тернопільщині (Відео)

Exit mobile version