На Тернопільщині вірян усіх конфесій закликають до всеукраїнської молитви і посту 24 лютого

Фото ілюстративне// Джерело: мережа Інтернет

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликає вірян усіх конфесій постити і молитися 24 лютого за перемогу та мир в Україні, щоб російська агресія та все зло на нашій землі було зупинено. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Заклик Ради.

Загальнонаціональний піст, молитва до Господа та милостиня (добрі діла) є тою надприродною зброєю, яка дана Богом для руйнування великого зла та диявольських планів. З історії ми маємо немало прикладів, як застосування цієї надприродної зброї міняло хід війн, це було в житті ізраїльського народу, в житті США та інших християнських країн, – йдеться у Заклику.

Саме тому нині дуже важливо аби віруючі люди всіх конфесій 24 лютого 2023 року об’єдналися в пості, молитві та творенні добрих діл (милостині) за перемогу України, за її духовне відродження та відновлення.

Закликаємо усі конфесії України оголосити та провести у своїх релігійних спільнотах загальнонаціональний піст і молитву 24 лютого з цілодобовими молитовними чуваннями, постом та активним творенням діл милосердя, – наголосила Всеукраїнська Рада Церков.

У повідомленні додами, у річницю повномасштабного вторгнення повинна звучати надпотужна молитва, аби  зламати зло, яке повстало проти України. На ревну молитву віруючих всемогутній і люблячий Бог завжди відповість.

Як молитимуться у Тернопільській області

Як зазначив керівник пресслужби Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ Олег Харишин “Суспільному“, у парафіях 24 лютого – алітургійний день. У храмах не буде традиційних літургій, проте молитимуться на спільній вервиці за мир, читатимуть Святе Письмо. До молитви долучитися можна буде онлайн. Також 24 лютого оголошено днем посту та милостині.

Молитися за мир будуть і в Православній церкві України. У храмах протягом дня 24 лютого читатимуть псалтир. Щодо посту в цей день, то він рекомендований, але необов’язковий. Про це розповів митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор.

До цілодобової молитви 24 лютого доєднаються і громади євангельських церков Тернопільщини. Загальноцерковний піст євангельські церкви мають впродовж року, зазначив єпископ обласного об’єднання Української церкви християн віри євангельської Віталій Яцюк.

Читайте також: Тернопіль прощається з Героєм Богданом Покітком (Наживо/Відео)

Exit mobile version