У Тернополі чоловік продає ретро-авто задля допомоги ЗСУ (Відео)

Скріншот з відео "Файного міста"

Тернополянин Тарас Демкура, який заснував ретро-клуб, продає ексклюзивні авто зі своєї колекції для того, аби допомогти хлопцям на передовій. Про це він розповів у прямому ефірі “Файного міста“.

Мрія колекціонувати автомобілі зародилася ще 30 років тому, коли я займався торгівлею автомобілями з Франції. Саме тоді в Парижі побачив виставку ретро-авто і подумав, що було б чудово створити в Україні такий музей.  Потрібно, щоб наші діти виростали на таких цікавих раритетах, – розповів Тарас.

Приблизно 20 років тому придбав перші автомобілі. Багато авто залишились після Другої світової війни, які знайшли у гаражах. З цього і зародився ретро-клуб. До нього входить більше 30 автомобілів, також є унікальні авто.

З початком війни допомагаю і підтримую ЗСУ, як і всі українці. Але зрозумів, що прийшов час для того, аби ці автомобілі послужили іншим чином, а саме нашим хлопцям на передовій. Тому прийняв рішення продавати авто. Це рішення вдалось не просто, адже для мене кожен автомобіль, як маленька дитина. Історія клубу велика – ми реставрували кожне авто, влаштовували фестивалі ретро-автомобілів тощо. Клуб став родзинкою нашого Тернополя, – додає Тарас Демкура.

Після війни чоловік планує відродити ретро-клуб. Але зараз, коли в нього є автомобілі, яких у Європі майже немає і коштують вони великих грошей, він їх продає для того, аби купити 20-30 авто на передову, які там дуже потрібні.

Покупці приїжджають з різних куточків світу

Замовлення надходять з різних куточків світу: Хорватія, Швейцарія, Кіпр. З колекції авто найбільше цікавляться автомобілем “Maybach”, який родом з Вінниці. Авто хотіли здати на металобрухт, але його викупили та відреставрували. В Європі вартість такого авто, приблизно 150 000 доларів.  Разом із президентом Київського ретро-клубу Тарас Демкура буде розцінювати кожен автомобіль, щоб якнайдорожче продати.

Найстарше авто – з 1936 року

Для любителів та поціновувачів ретро-авто у пана Тараса є автомобілі на різний смак. Наприклад, “Lincoln” білого кольору, 1975 року. Цю машину часто орендували для весілля або ж для фотосесії. Найстаріша машина, яка є у колекції це “Opel Admiral” 1936 року. Її дуже полюбляють колекціонери, приблизно на такому авто їздив Штірліц. Також є автомобіль на якому їздила партія комуністичної еліти, називається “ЗІС”.

У колекції є і “Mercedes rooster”, таких в Європі налічують лише шість машин. Зберігається в ретро-клубі всім відома “Volga”,  з оленем на капоті. Вартість такої машини в Європі 15 000 доларів. З Другої світової війни приберегли машину “УралЗІС”. Такі авто возили снаряди та зброю. У свою колекцію “УралЗІС” пан Тарас придбав за 25 000 доларів.

Є і ексклюзивний автомобіль – “Jaguar”. Таке авто випускали з 1965 по 1969 рік. Цей автомобіль президент Америки Ніксон подарував Брежнєву. Автомобіль дуже оригінальний, цікавий та комфортний.

Також у ретро-клубі можна знайти “Москвич-450”. Його вартість на сьогодні – 9 000 доларів.

У колекції є унікальне вітчизняне авто

Ну і звичайно, у колекції ретро-авто зберігається український раритет. Це горбатий “Запорожець” синьо-жовтого кольору, з якого зробили кабріолет. У цьому авто кермо знаходиться ззаду, а пасажирське місце спереду.  Це єдиний екземпляр у світі, більше ніде такого немає.

В середньому свою колекцію засновник ретро-клубу не оцінює. Каже, що кожен автомобіль має свою ціну, а точніше цінність. Якщо когось зацікавило певне авто, тоді потрібно звертатись індивідуально.

На сайті ретро-клубу можна подивитись і на інші авто, які є в колекції, та дізнатись детальніше про кожний автомобіль. А для того, щоб придбати ретро-авто, потрібно сконтактувати з паном Тарасом через соціальні мережі.

Читайте також: Тернопільські бібліотеки отримали сучасну комп’ютерну техніку

Автори: Ольга Демчук, Галина Середа

Exit mobile version