Бійці бригади з Тернопільщини збили ворожий дрон із гранатою (Фото)

Військовослужбовці 105 окремої бригади територіальної оборони з Тернопільщини приземлили ворожий дрон із бойовою гранатою. Вони це зробили завдяки антидроновій рушниці, яку придбали волонтери та передали бійцям на передову. Про це пише “Файне місто” з посиланням на військовослужбовця, капітана Територіальної оборони ЗСУ Юрія Кульпу.

За словами організаторів збору, ініціатива поступила від бійців. Збір на антидронову рушницю закрили за чотири доби. Її ціна – близько 15 000 євро. Доставили рушницю з Європи за допомогою фірми, яка спеціалізується на подібному типі обладнання.

Багато людей відгукнулося, донатили Тернополяни, передавали допомогу з-за кордону, збирали родичі військових та самі бійці. Є невідомі нам добродії, але усім хочемо подякувати за оперативність та надану допомогу, додає волонтерка. Самі ж тероборонівці кажуть, вчора нам її доставили, а сьогодні маємо вже перший результат, – зазначив Юрій Кульпа.

Військовослужбовець підрозділу на псевдо “Міраж” каже, що зброя допомагає знешкоджувати, або відганяти ворожі дрони, які роблять розвідку і завдають шкоди скиданням гранат.

Вони літають тут дуже часто, практично цілодобово. Так само і цей прилетів на нашу позицію, щоб скинути бойову гранату. Але завдяки прицільній роботі нашого оператора та помічника, дрон втратив керування та почав сідати. Зрештою завис на дереві із гранатою в режимі “скидання”. Наші хлопці дрон зняли, знешкодили боєприпас. Таким чином вдалося зберегти життя побратимам, – йдеться у повідомленні.

На пропозицію передати власникам збитого мавіка привіт “Міраж” додає:

Бажаю їх операторам частіше робити помилки та всіляко нехтувати правилами поводження з вибуховими пристроями, можливо тоді нам буде менше роботи.

Довідка

У дрона є приймально-передавальний пристрій. За його допомогою апарат розуміє, де він перебуває, а також налагоджує зв’язок із пультом керування. Пульт передає команди, а дрон надсилає відео.

Антидронова рушниця генерує на тих самих частотах щільнішу хвилю, ніж зв’язок між дроном та пультом. Тому, коли коптер потрапляє у хвильове поле рушниці, він не може надсилати інформацію та отримувати команди. Таким чином наш оператор перехоплює сигнал управління дроном і він стає некерованим для ворога.

Читайте також: Чоловік влаштував стрілянину поблизу Тернополя (Відео)

Exit mobile version