Повістки в Україні можуть видавати під відеозапис

Фото ілюстративне

Співробітники територіальних центрів комплектування отримають відеокамери для фіксації процесу вручення повісток для “об’єктивних оцінок конфліктів”. Про це розповіла керівниця пресцентру ОК “Південь” Наталія Гуменюк, пише “Файне місто” з посиланням на “Радіо Свобода“.

Кожна група споряджається. Ми над цим працюємо. Оскільки це не обов’язковий елемент, але розуміючи, що ось так можуть розвиватися події (одесита жорстко затримали біля зупинки громадського транспорту – Ред.), ми використовували це як спосіб застереження для того, щоб дійсно об’єктивно мати можливість оцінити всю ситуацію, якщо така виникла, – пояснила вона.

Коментуючи скандальне вручення повісток в Одесі, Гуменюк наголосила, що подібні випадки “не такі системні, як їх намагаються подати“. Вона зауважила, що засуджує силовий спосіб вручення повісток. 

За словами керівниці пресцентру, іноді на вулицях порушників затримує група військових і поліцейських. Той, хто вчинив правопорушення, влаштовує провокації. Зокрема, демонстративно кричить про насильницьке вручення повістки. Усі ці випадки активно підхоплює російська пропаганда, додала вона.

До слова, родина загиблого мобілізованого тернополянина Богдана Покітка, історія якого набула величезного резонансу, буде вимагати покарання для тих, хто відправив його на передову без підготовки. Також у Тернопільському ТЦК СП триває службова перевірка.

Більше: “Як гарматне м’ясо відправили людину”: брат Богдана Покітка з Тернополя розповів про загибель мобілізованого

Exit mobile version