У Тернополі вшанували пам’ять Патріарха Йосифа Сліпого (Фото)

Фото: ТМР

Сьогодні, 17 лютого, минає 131-а річниця від Дня народження Верховного Архиєпископа Української Греко-Католицької Церкви Йосифа Сліпого. На території Тернопільської Катедри, де встановлено пам’ятник Патріарху, відбулося покладання квітів та пам’ятний молебень на честь священнослужителя. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Тернопільську міську раду.

Патріарх Йосиф дав нам орієнтири не лише у духовному, але й у суспільно-політичному житті. І своїм життям він довів, що Церкву і Україну любить більше, аніж власне життя. Патріарх був прикладом для українського священництва. Виконуючи його настанови, тисячі священників повернутися додому незламними і готовими боротися далі. Без цього не було б національного відродження у 1990-х, – відзначає міський голова Сергій Надал. – Патріарх дав нам пророцтво, що сам Господь поклав на всіх нас обов’язок берегти українську націю та Українську державу. І цей пророчий дороговказ гідно виконують наші Герої-захисники. Зі зброєю у руках відстоюють дане Богом право українців бути собою, яке в нас хочуть відібрати московські варвари. Україна обов’язково переможе, а українська нація буде щасливою на своїй Богом даній землі.

Довідка

Патріарх Йосиф Сліпий (прізвище при народженні – Коберницький – Дичковський) -український церковний діяч, єпископ Української греко-католицької церкви, кардинал римо-католицької церкви. З 1 листопада 1944 року – Митрополит Галицький та Архієпископ Львівський, з 23 грудня 1963 року – Верховний Архиєпископ Львівський-предстоятель Української греко-католицької церкви. 

Читайте також: У Бережaнaх нaзвaли вулицю іменем Герoя Укрaїни Вітaлія Скaкунa 

Фото: ТМР
Exit mobile version