“Валентика” на День закоханих: 7 дітей народилися у тернопільській лікарні (Фото/Відео)

Фото: Файне місто

У Тернопільському облaсному перинaтaльному центрі “Мaти і дитинa” народилися 7 дітей на День святого Валентина. Серед них 6 дівчаток і 1 хлопчик. Журналістка студії “Файне місто” поспілкувалася батьками новонароджених дівчаток та директором медзакладу.

Як зазначила мати Ірина, вона народила другу дитину. Над ім’ям дівчинки батьки ще міркують.

Це друга вагітність, тому вирішили знову народжувати тут, бо дуже задоволені персоналом. Дівчинка з вагою 3150 г  та ростом 46 см. Як батьки ми ще вагаємось з ім’ям. Можливо, Аліса або Валентина в честь свята, – діляться батьки немовляти.
Фото: Файне місто

Також 14 лютого батьками стали Ігор та Юля. Ця дата для пари символічна, оскільки 12 років тому в цей день вони почали зустрічатися. А вже цього року на свято народилась Мієчка. Ім’я пара обрала ще до планування доні.

Разом обирали ім’я. Лежали на дивані, ми так подумали і нам сподобалося, – каже щасливий татусь.

Це перша дитина у подружжя. Вона народилася з вагою 4 кілограми ростом і 55 сантиметрів.

Пологи пройшли дуже добре, я дуже швидко реабілітувалась, ми дуже задоволені та щасливі. Пологи так і планувались на 14 лютого. Це був плановий кесерів розтин, – додає мама Юля.

Сім’я також планує ще мати другу дитину через кілька років.

Фото: Файне місто

Ситуація в лікарні

Як розповів генеральний директор Тернопільського облaсного перинaтaльного центру “Мaти і дитинa” Віктор Овчарук, через ракетні атаки на обʼєкти енергетичної інфраструктури України в багатьох регіонах виникли проблеми з електропостачанням.  Він зазначив, чи вплинули віялові відключення на роботу медустанови, і як це позначиться на режимі роботи.

У перинатальному центрі світла не вимикають, тому що ми є заклад критичної інфраструктури. Лікарняний заклад має постійне забезпечення електропостачанням, – зазначив Віктор Овчарук.

Деталі можете переглянути у записі прямого ефіру.

Читайте також: У Тернополі змінили перелік документів для безкоштовного харчування дітей: кого це стосується 

Автори: Аліна Пастир та Ольга Демчук

Exit mobile version