Громада на Тернопільщині буде співпрацювати з Канадською організацією (Фото)

Фото: Чортківська міська рада

Міський голова Чорткова Володимир Шматько зустрівся із представниками канадського міста Вайтгорс, зокрема президентом організації «Yukon to Ukraine» Джеффом Слойчуком та його партнерами. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Чортківською міською радою.

Організація з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну відправляє гуманітарну допомогу, всебічно підтримує бажання українців відстоювати незалежність.

Візит може стати відправною точкою для подальшої співпраці між українським Чортковом та канадським Вайтгорсом.

Володимир Шматько розповів гостям про громаду, ситуацію в країні, майже рік відважної боротьби українців проти московитів, підтримку внутрішньо переміщених осіб та військових ЗСУ:

«Окрім того, наше завдання – відкривати Чортків для цілого світу! Відкривати Україну для цілого світу! Мрію, щоб між нами не було жодних кордонів. А цього можна досягнути лише тісно спілкуючись. Переконаний, що після перемоги над росіянами Україну сприйматимуть як країну, що розвивається, як країну, котра впевнено крокує до цивілізованого світу, яка пропагує та захищає демократичні цінності. І, нарешті, нас не сприйматимуть як частину росії! Україна – не росія!».

Президент організації «Yukon to Ukraine» Джефф Слойчук висловив сподівання, що ця зустріч – це лише перший крок до співпраці двох міст – Чорткова і Вайтгорса, а також анонсував можливий приїзд міського голови канадського міста в Україну або ж запрошення делегації з Чорткова до Канади.

Читайте також: На Тернопільщині назвали майдан іменем загиблого поліцейського Тараса Гогуся (Фото)

Автор: Юрій Жак

Exit mobile version