​​В Україні будуть змінювати ліміти споживання по областях

Фото ілюстративне Джерело// Інститут просвіти

Починаючи з 8 лютого, в Україні протягом двох тижнів проводитимуть вимірювання фактичного споживання в кожній області. Почергово у кодному регіоні на один день повністю будуть зняті обмеження споживання. Про це пише “Файне місто” з посиланням на НЕК «Укренерго».

«По всій Україні, починаючи з 8 лютого, будуть змінені ліміти споживання. По кожній області в один із днів протягом двох тижнів не буде обмежень, а в інші дні можливі зміни у звичних графіках відключень. Це необхідно для того, щоб були проведені вимірювання фактичного споживання в кожній області», – повідомили в операторі системи передачі.

Як вказують в НЕК «Укренерго», почергово у кожній області на один день повністю будуть зняті обмеження споживання. Водночас, через дефіцит в енергосистеми ліміти споживання в інших областях можуть бути зменщені.

Таке дослідження, як повідомляє «Укренерго», дозволяє визначити, скільки саме зараз споживає кожна область за умови нормальної роботи енергосистеми, що дає можливість враховувати при встановлені лімітів релокацію підприємств, міграцію населення, фактичні зміни в загальному рівні й структурі споживання.

У разі відсутності масованих атак на енергетичну інфраструктуру орієнтовний графік режимних вимірів такий:

Читайте також: «Укренерго» найчастіше відключає Тернопільщину від світла, – офіційно

Автор: Юрій Жак

Exit mobile version