Тернопільські випускники не будуть здавати ЗНО цього року

Фото з мережі інтернет

Верховна Рада підтримала законопроект, що передбачає скасування цього року державної підсумкової атестації. Натомість, випускники здаватимуть вдосконалену форму національного мультипредметного тесту, який вже проводили минулого року. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Міністерство освіти і науки.

За словами Сергія Шкарлета, проведення мультитесту стане можливим після внесення змін до законодавства Верховною Радою.

Також міністр повідомив, що національний мультипредметний тест, який МОН розглядає як альтернативу зовнішньому незалежному оцінюванню, матиме змінену форму.

Зокрема, тестування вступників у 2023 році враховуватиме розширені можливості для абітурієнтів, які вступатимуть на медичні, філологічні та технічні спеціальності.

Також, представник уряду у парламенті Тарас Мельничук повідомляє, що йдеться про ухвалення ВР за основу зі скороченням терміну підготовки до другого читання урядового проекту закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної компанії 2023 року». Законопроектом, з його слів, пропонується доповнити закони України «Про повну загальну середню освіту», «Про фахову передвищу освіту» та «Про вищу освіту» положеннями, якими передбачено, що:

До слова, цього року абітурієнти зможуть подати до 20 заяв, але не більше ніж 5 заяв на місця держзамовлення. Крім того, конкурсний бал повинен становити щонайменше 130. 

Читайте також: Першокурсниці влаштували гулянку з російською музикою в тернопільському гуртожитку

Exit mobile version