Чому Тернопільська область найбільше потерпає від відключення електроенергії?

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

Через масові атаки росіян на енергетичну інфраструктуру “Укренерго” встановлює ліміти подачі електроенергії для всіх областей. Тернопільщина і ще три області найменше отримують світла. Чому виникла така ситуація, зокрема і в Тернополі, розповів “Файному місту” міський голова Сергій Надал.

Міністерство енергетики України оприлюднило інформацію, що найбільша частка відключення світла у Волинській, Чернівецькій, Кіровоградській та Тернопільській областях. Обмеження споживання електроенергії здійснює НЕК «Укренерго», адже доводить до всіх операторів систем розподілу ліміти споживання, які діють упродовж доби. Кожний оператор складає графіки погодинних відключень та інформує про це споживачів. У разі перевищення ліміту застосовуються аварійні відключення електроенергії в області.

Ця інформація була оприлюднена на офіційній  сторінці Міністерства енергетики, де визнано, що вони і Укренерго встановлюють ліміти подачі електроенергії. Дійсно виведено ці чотири області, в яких найбільший дефіцит електроенергії. І відповідно через це, можуть бути  відключення, це визнає “Укренерго” і Міненерго. Відбувається це, в першу чергу, через дефіцит генеруючих потужностей, немає забезпечення, яке виробляє електроенергію для транспортування, — розповідає Сергій Надал

Внаслідок російських ракетних та дронових атак пошкоджені електростанції (генеруючі потужності) та високовольтна мережа, пояснили в “Укренерго”. Атака росіян 26 січня завдала суттєвих пошкоджень декільком об’єктам високовольтної мережі.

Власне, через це і зумовлено такі ліміти, які доводяться до нашої області, і є дефіцит в цілому в мережі,— додає міський голова Тернополя.

Чому тернополянам надовго відключають світло?

Це означає, що місцева влада не займається включенням та відключенням світла у певних групах – населених пунктах. Обмеження споживання електроенергії здійснюється національною компанією “Укренерго”. На підставі доведеного ліміту робиться поділ пропорційно на території області. 

Пропорційно до тих споживачів, з розбивкою на категорії та групи протягом доби. Звичайно, щоб ці графіки дотримувались самими “Укренерго”, адже тоді люди можуть спланувати, коли буде світло, щоб максимально корисно використати свій час. Адже, коли це поза графіком, то це негативно впливає на графік людей, — зазначає Сергій Надал. 

У пріоритеті забезпечити електроенергією критичну інфраструктуру міста. Особливо складно це зробити з настанням похолодань.

Зараз головне те, що нам вдається забезпечити роботу котелень при відсутності подачі електроенергії. Особливо актуально із похолоданнями. Тепловики придбали необхідну кількість генераторів, які будуть працювати на котельнях та паливних дрібних, які знаходяться поруч з будинками. В нас вже є ряд вулиць, які під час відключення електроенергії отримують тепло за рахунок генераторів. Власне, таким чином будемо забезпечувати, щоб було тепло в оселях,— наголошує міський голова Тернополя.

Допомога для незламних захисників

Міський голова також додав, що майже рік триває повномасштабна війна. Тернополяни невтомно продовжують піклуватись про українських військових і передавати їм зимове спорядження, та різні необхідні речі для підрозділів.

Допомога відбувається щодня, дякую усім хто долучається до цієї підтримки. Ми  намагаємось передати найнеобхідніше, з чим звертаються командири військових частин. В першу чергу намагаємось допомогти тим військовим частинам, які створені в Тернополі, і у яких служать тернополянка. Цього тижня передали для потреб 105 бригади територіальної оборони, це два сучасних дрони за запитом військової частини, також 300штук  сухих грілок, будівельні матеріали: цвяхи, плівка, скоби та інші потрібні речі. А також ще 105 комплектів теплої військової форми це бушлати і штани, які поїхали на передову до наших хлопців — додає Сергій Надал. 

Також усі охочі можуть передати посилки своїм рідним та близьким, котрі проходять службу за цими напрямками, можуть приносити їх за адресою: вул. Миколи Лисенка, 8-А.

Графік роботи центру:

За додатковою інформацією просимо звертатися за телефоном – (067) 009-15-40.

Читайте також: В Україні створюють штурмові бригади “Гвардія наступу”: як записатися на Тернопільщині

Автор: Аліна Пастир

Exit mobile version