На Тернопільщині колаборанту присудили 15 років

Фото з мережі інтернет

15 років позбавлення волі отримав житель Старобільщини. Він працював головним інспектором митного посту окупаційної адміністрації. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Тернопільську обласну прокуратуру.

За публічного обвинувачення прокурорів Тернопільської обласної прокуратури суд вперше виніс вирок за колабораційну діяльність.

Громадянин України добровільно обійняв посаду в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території.

Тернопільський міськрайонний суд призначив максимально можливий термін покарання за ч.7 ст. 111-1 КК України – 15 років позбавлення волі.

Також засудженого на 15 років позбавлено права обіймати посади в правоохоронних органах України та в органах державної влади й конфісковано в дохід держави усе належне йому майно.

Прокурор довів у суді, що на початку травня 2022 року, в умовах воєнного стану, громадянин України, колишній працівник Луганської митниці Держмитслужби України, мешканець Старобільського району Луганської області, пішов на співпрацю з ворогом.

Він погодився на пропозицію представників окупаційної адміністрації держави-агресора й добровільно обійняв посаду головного інспектора митного посту «Танюшівка» так званого «державного митного комітету «ЛНР» та виконував покладені на нього обов’язки.

Строк відбування покарання засудженому рахуватиметься з моменту його затримання.

Вирок ще не набрав законної сили. Розслідування у справі здійснювали слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Читайте також: Отримав 1000 доларів США за вплив на прийняття рішення про непридатність до військової служби

Exit mobile version