У Тернополі обмінюють лампи розжарювання на енергозберігаючі: деталі (Відео)

Фото: Файне місто

У відділеннях “Укрпошти” стартував проєкт обміну ламп розжарювання на енергозберігаючі Led-лампи. Як тернополяни можуть отримати нові лампи та чи достатньо їх – далі у матеріалі “Файного міста“.

Починаючи з 30 січня з 10 години у всіх обласних центрах України, розпочато обмін ламп. Для цього в кожному відділені  міста Тернопіль є  окреме операційне вікно, до якого можуть підходити люди і в порядку живої черги здійснювати обмін, – розповіла директорка Тернопільської дирекції “Укрпошти” Любові Гринчишин.

Що відомо про механізм обміну ламп розжарювання на світлодіодні

Поміняти лампочки можуть громадяни України віком від 18 років. При собі треба мати паспорт, ідентифікаційний код та справні лампи розжарювання. Кожен громадянин може скористатися такою послугою один раз. Обмін здійснюватиметься від кількості 5 штук з цоколем Е27 та Е14.

Тут усі лампочки, які в справному стані і відповідають обміну. Вимірюються вони широким і вузьким цоколем, в залежності, який вам необхідно, аби зручно користуватися в побуті. Якщо у одному відділені “Укрпошти” не було потрібної лампи, її можна взяти в іншому. У Тернополі є 22 таких пункти, – зазначає Любов Гринчишин.

Якщо попередньо зробити попереднє замовлення ламп через застосунок “Дія”, то вони гарантовано будуть очікувати на пошті п’ять робочих днів після отримання підтвердження на телефон. При оформленні заявки через додаток треба буде обрати відділення і вказати потрібну інформацію.

Ситуація з обміном лампочок в Тернополі

У Тернополі великого ажіотажу за лампами наразі не має, але люди постійно приходять на обмін.

Я принесла свої лампочки і тут мені поміняли на такі ж самі. Акція дуже зручна, адже тепер буде споживатися менше електроенергії вдома, – розповіла відвідувачка Оксана Іванівна.

При обміні в Укрпошті фіксують паспортні дані людини, другий раз вона провести обмін не зможе.

Функція обміну буде доступна всім відділенням зв’язку у наших районах і селищах міського типу. Лампи в Україну потрапляють поетапно через митні кордони з різних країн. І вже по мірі поступлення ламп, наповнюються відділення, тому їх буде достатньо у кожному населеному пункті, – додає директорка.

Куди відправляють старі лампи?

Усе пакується в коробки і надалі маємо забезпечити належну утилізацію ламп. І нашим завданням є відправити їх у спеціально визначенні структури, – зазначає Любов Гринчишин.

Графік роботи відділень, можна переглянути на сайті “Укрпошти”. Пункти працюють у звичайному режимі, і вимкнення світла не є перешкодою. Однак обслуговування клієнтів не здійснюється під час повітряної тривоги.

Читайте також: Тернополян запрошують на забіг до Дня закоханих

Автори: Ольга Демчук, Аліна Пастир

Exit mobile version