На Тернопільщині водій шкільного автобуса душив та обзивав учня

Фото: мережа Інтернет

На Тернопільщині водій шкільного автобуса побив хлопця. Чоловіка судили і призначили покарання, але він з цим не погодився і подав апеляційну скаргу, яку розглянула колегія суддів. Про це пише “Файне місто” з посиланням на пресслужбу Тернопільського міськрайонного суду.

За даними слідства, 13 жовтня 2021 року водій шкільного автобуса Зіновій під’їхав до центрального входу загальноосвітньої школи 1-3 ступенів с. Баворів Тернопільського району. Коли автобус зупинився, першим до дверей підбіг малолітній Матвій. Роздратований поведінкою учня, водій вийшов з автобуса та наказав хлопчику останнім зайти до салону. За Матвія вступився його старший брат Степан. У результаті між 60-річним водієм неповнолітнім Степаном виникла сварка.

Чоловік схопив школяра правою рукою за шию й сильно стиснув, від чого у нього з’явилися 2 синці. Далі обвинувачений схопив неповнолітнього за сорочку в ділянці грудей та з силою декілька разів шарпнув його, від чого учень відхилився назад.

Вироком Тернопільського міськрайонного суду від 8 листопада 2022 року Зіновія визнали винним у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження), та призначили покарання у виді 850 грн штрафу. Також суд частково задовільнив цивільний позов представника потерпілого та стягнув з обвинуваченого на користь неповнолітнього 10 000 грн моральної шкоди.

Не погодившись із судовим рішенням, обвинувачений Зіновій подав апеляційну скаргу та просив вирок скасувати, а кримінальне провадження закрити на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК України – у зв’язку з відсутністю в його діях складу кримінального правопорушення. Також вважав необґрунтованим визначений розмір моральної шкоди.

В результаті колегія суддів Тернопільського апеляційного суду апеляційну скаргу обвинуваченого залишила без задоволення, а вирок Тернопільського міськрайонного суду від 8 листопада 2022 року – без змін.

Читайте також: На Тернопільщині чоловік побив жінку стільцем по голові за теля

Exit mobile version