Штормовий вітер і хуртовину прогнозують на Тернопільщині цього тижня

Фото ілюстративне // Джерело: Файне місто

Останній місяць зими обіцяє бути “м’яким”, як і грудень, але тимчасові короткі похолодання і нетривалі снігопади цілком ймовірні. Цього тижня, з 30 січня по 5 лютого, на Тернопільщині прогнозують хуртовину, сильні пориви вітру та погіршення ситуацій на дорогах. Детальніше – далі у матеріалі «Файного міста».

Впродовж цього тижня погоду визначатимуть вже інші синоптичні процеси, а саме за Північно-Атлантичним циклоном – розповіла завідувачка сектору метеорологічних прогнозів Тернопільського обласного гідрометцентру Оксана Озимків. 

Буде надходити циклон і ми перейдемо під вплив його атмосферних фронтів.Тернопільщина буде перебувати в його південно- західній частині. Вона є вітряною частиною, і тому очікується вітряна з невеликим снігом погода. Очікується мінусова температура, із поривами вітру та опадами у вигляді снігу, – зазначила синоптикиня.

Завтра, 31 січня, погода залишиться хмарною, із невеликими опадами і мокрим снігом. З небезпечних явищ – ожеледиця, а також штормовий вітер північно – західний, 7 – 12 м/с, вдень пориви 15 – 20 м/с.  При випаданні снігу буде погіршуватися видимість на автошляхах, а також слабка хуртовина. Температура впродовж доби від 3º морозу до 2º тепла.

1 і 2 лютого за прогнозами погода буде однаковою, очікуються опади на вторинних атмосферних фронтах, у вигляді снігу та мокрого снігу. На дорогах збережеться ожеледиця. Вітер західний, 7 – 12 м/с, вранці та вдень пориви 15 – 20 м/с. Температура впродовж доби від 3º морозу до 2º тепла.  У середу 1 лютого буде 0 º, а четвер буде дещо теплішим – від -1º до +4º.

На вихідних дещо похолодає. Прогнозують до – 5º з проясненням з невеликими опадами та мокрим снігом. На дорогах – ожеледиця. У суботу можливий сніг, а вітер змінить свій напрямок на південо-східний, і за швидкістю буде менший.

Читайте також: Без води понад 11 годин будуть всі будинки на одній з вулиць Тернополя 

Автор: Аліна Пастир

Exit mobile version