“Я обрав професію дільничного офіцера і не жалкую”, – тернопільський правоохоронець Іван Паньків (Відео)

У правоохоронні органи Іван Паньків прийшов 15 років тому. Вже тоді добре розумів, якими мають бути його ключові завдання – скерувати, направити, роз’яснити. Іван Мирославович пройшов службу дільничного офіцера з низів і до керівної посади. Добре знає – не кожен може співпрацювати з людьми та бути універсальним поліцейським.

– У поліцію я прийшов у 2005 році. Працював в державній службі охорони, робота мені подобалася, тож вирішив спробувати себе в міліції, саме дільничним. Після успішної здачі тестів та навчання, приступив на службу. Призначили мене дільничним в мікрорайоні Пронятин, – розповідає Іван Паньків та запевняє таку роботу необхідно любити і хотіти працювати з людьми.

Пропрацювавши якийсь час, Іван Паньків вже добре знав усі проблеми місцевого населення на дільниці. Когось із порушників доводилося покарати, а з кимось достатньо поговорити. Хто не звертався за допомогою, ніколи нікому не відмовив. Невдовзі посаду старшого дільничного Іван Паньків невдовзі змінив на заступника начальника дільничних інспекторів Тернопільського міського відділу поліції, а згодом й очолив підрозділ. Під час реформування міліції в поліцію  посадовця було призначено на посаду начальника відділу превенції патрульної поліції.

  – Мабуть, моєю роботою були задоволені. Адже через декілька років мені доручили більшу територію та присвоїли звання старшого дільничного офіцера. Зараз в моєму підпорядкуванні 87 чоловік. Зміни неминучі, є в нас тепер працівники ювенальної превенції, котрі працюють з дітьми, є підрозділ який протидіє домашньому насильству, поліція діалогу. Однак усі сектори залишили попередню функцію  – першочергова допомога людям, зазначає правоохоронець.

Іван Миронович намагається передавати свій власний досвід роботи іншим. Зазначає, що тепер  майже з стовідсотковою впевненістю може визначити, затримається співробітник на посаді чи ні. Йому, як наставнику, вдячний не один поліцейський.

Exit mobile version