Тернопіль став лідером у публікації відкритих даних в умовах війни

Набережна Тернопільського ставу // Фото: Файне місто

Команда програми «Transparent cities/Прозорі міста» (Transparency International Ukraine) оприлюднила результати дослідження щодо публікації відкритих даних в умовах війни. Лише 4 з 18 міст розмістили понад 20 наборів даних з 57 обов’язкових. Лідирує Тернопіль: оприлюднено 32 набори, що становить 56,1 % виконання. Про це повідомляють у Тернопільській міській раді.

Як підкреслює міський голова Сергій Надал, Тернопіль далі працювати у напрямку підвищення прозорості та підзвітності у різних напрямках та продовжуватиме розвивати сферу відкритих даних.

Тернопіль також серед восьми міст, які приєдналися до Міжнародної хартії відкритих даних. Документ містить основні принципи роботи з відкритими даними, серед яких відкритість за замовчуванням, оперативність і вичерпність, порівнюваність та інтероперабельність. Приєднавшись до хартії, міста зобов’язалися керуватися ними під час оприлюднення даних. Так, Тернопіль разом з Вінницею та Львовом ухвалили локальні плани дій з реалізації принципів хартії.

Переглянути дослідження «Відкриті дані міст в умовах війни: актуальний стан, виклики, перспективи» можна за посиланням.

Читайте також: Ще 12 військовослужбовцям присвоїли звання “Почесний громадянин міста Тернополя” посмертно

Exit mobile version