Аварійні вимкнення електроенергії в сусідніх з Тернопільщиною областях: ситуація зі світлом 23 січня

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

Станом на 11 годину ранку 23 січня споживання електроенергії збільшилось, в порівнянні з неділею. Це пов’язано з початком робочого тижня, а також поступовим зниженням температури по всій Україні. У зв’язку з цим зріс дефіцит потужності. Про це пише “Файне місто” з посиланням на НЕК “Укренерго”.

Причина дефіциту: пошкодження електростанцій (генеруючі потужності) та високовольтних мереж через російські ракетні та дронові атаки. Остання атака росіян 14 січня завдала суттєвих пошкоджень декільком енергоблокам теплових електростанцій. Виробництво електроенергії на працюючих електростанціях не може повністю покрити споживання.

До всіх обленерго доведені ліміти споживання на всю добу. Вже зранку ліміти перевищені у п’яти областях: Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Волинській та Львівській, де наразі застосовуються аварійні відключення, які можливі також в інших областях.

Графік відключення світла у Тернопільській області

На Тернопільщині продовжує діяти погодинний графік відключення електроенергії. У ньому вказані години, коли точно буде світло, коли можливі вимкнення і коли електропостачання припинятимуть. Групи споживачів залишилися ті самі, змінили лише години відключення.

Детальніше: З’явився графік вимкнень електроенергії на Тернопільщині з 23 по 29 січня

Читайте також: Бабуся з онукою загинули в моторошній ДТП (Фото) 

Скріншот з сайту “Тернопільобленерго”
Exit mobile version