Чоловік з Тернопільщини створив ікони на бронеплитах для президентів Польщі та Литви (Фото)

Андрій Охоцький житель Кременця, Тернопільської області, зообразив на іконах “Юрія Змієборця” з прапорами країн. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Суспільне Новини.

На іконі зображений римський воїн, який перемагає змія, крила якого в кольорах прапора країни агресора.

“Це таке символічне зображення перемоги українського народу над підступним російським змієм. Я зобразив Юрія Змієборця, як символ перемоги”, – розповідає автор.

Іконописець також додав, що часу на виконання роботи було небагато.

“Замовлення прийшло мені досить пізно. Щоб виготовити ці дві плити – я витратив приблизно півтора-два тижні. Це і недоспані ночі, і з регулярними відключеннями світла. Було дуже важко вкластися в зазначені терміни, але, з Божою допомогою, я з цим завданням впорався”, – поділився Андрій Охоцький.

Як розповідає іконописець, він не знав, що плити передадуть саме Анджею Дуді та Ґітанасу Науседу. Про це дізнався вже після вручення подарунків.

Іконописом чоловік займається з 2010 року. Ікони на бронеплитах вперше створив минулого року. Зробив це під час мистецького проєкту “ArtArmor”. Ініціювали його волонтери руху “Ukraine for Heroes”, щоб допомогти Збройним силам України. 

Читайте також: У Тернополі юні художники зобразили найвизначніші історичні пам’ятки міста (Фото)

Exit mobile version