У Тернополі значно посилять контроль за дотриманням карантинних вимог (Відео)

Епідеміологічну ситуацію щодо захворювання на COVID-19 у Тернопільській області обговорили сьогодні на засіданні оперативного штабу. Лікар-епідеміолог Володимир Паничев повідомив, що через значне зростання кількості хворих на коронавірус область визнано як неблагополучна та озвучив статистичні дані за результатами проведених досліджень.

«Станом на ранок 17 червня всього лабораторно обстежено у місті методом ПЛР 4185 осіб, а за останній тиждень в місті – 672 особи, – повідомляє Володимир Паничев. – Епідеміологічна ситуація на Тернопільщині не є благополучна. Показник інциндентності, який рекомендовано Кабінетом Міністрів України (12 випадків на 100 тис. населення) на сьогодні складає 18,9 в області. Зареєстрований новий летальний випадок».

У місті Тернополі епідеміологічна ситуація багато в чому визначається ситуацією в області і, в першу чергу, залежить від міграційних процесів. Показник інциндентності по місту має тенденцію до росту. Вікова структура серед хворих у Тернополі складає:  діти – 8,9%, дорослі – 91,1%.

Підсумовуючи засідання оперативного штабу, міський голова Тернополя Сергій Надал повідомив, що у місті поки не закриватимуть підприємств та закладів. Водночас, з метою недопущення погіршення епідситуації у місті значно посилять контроль за дотриманням карантинних вимог.

“Потрібно дійсно розуміти, що на сьогодні є ряд підприємтв, які не дотримуються карантинних вимог. Через це ми маємо кілька спалахів короновірусу. Але є люди, суб’єкти господарювання, підприємці, які виконують всі вимоги і вони не можуть нести відповідальність за порушників.

Сьогодн відбулося засідання штабу, на якому ми прийняли рішення не закривати будь-яких закладів. Проте, буде запроваджено посилений контроль за дотриманням вимог законодавства стосовно карантину”, – каже Сергій Надал.
Exit mobile version