Колаборанта виявили у сусідній з Тернопільщиною областю

У Хмельницьків області, СБУ викрила прихильника Шарія на закликах до підтримки окупантів. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Службу безпеки України.

Зловмисником виявився місцевий житель, який позиціонував себе як представник прокремлівського руху «народовластие». За даними слідства, він масово поширював в інтернеті агітацію на підтримку збройної агресії рф проти України та виправдовував злочини рашистів.

Крім цього закликав до фізичного знищення українських громадян та захоплення місцевих органів влади. Замість військово-цивільних адміністрацій регіону він пропонував сформувати підконтрольні москві псевдодержавні установи.

Також колаборант створив десятки проросійських спільнот та сторінок у соцмережах для розгону деструктивного контенту.

Такими діями провокатор намагався розхитувати внутрішньо-політичну обстановку в області і тим самим допомагав агресору у війні проти України.

У разі захоплення регіону він планував отримати від російських загарбників «посаду» в місцевій окупаційній адміністрації.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

Зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Слідчо-оперативні дії проводили співробітники СБУ Хмельницької області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Читайте також: Майже 84 000 гривень вкрали у жительки Тернопільщини

Exit mobile version