Тернополяни зможуть змінити старі лампочки розжарювання на світлодіодні лампи

Фото з мережі інтернет

Уряд затвердив програму для населення по обміну ламп розжарювання на світлодіодні лампи. Програма запрацює в кінці січня. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Кабінет Міністрів України.

Постанову «Про реалізацію експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для забезпечення ефективного споживання електричної енергії населенням» прийняли на засіданні 10 січня 2023 року.

Згідно постанови, українці зможуть обміняти п’ять ламп розжарювання на п’ять світлодіодних (LED) ламп двох типів цоколю ламп Е27 та Е14. Фінансування 30 млн LED-ламп відбуватиметься за рахунок коштів ЄС.

З 16 січня стартувало бета-тестування реєстрації на обмін ламп у застосунку Дія. Після його завершення проєкт запуститься в звичайному режимі по всій території Україні.

Обмін ламп розжарювання на нові світлодіодні LED лампи буде проходити у відділеннях Укрпошти поетапно в усіх регіонах. Перша партія з 15 млн ламп надходитиме поступово впродовж декількох тижнів.

У першу чергу, через найбільший ефект економії будуть забезпечуватися обласні центри і великі міста. До кінця лютого лампи мають надійти і до найменших сіл.

Читайте також: Тернополян закликають приносити тканину для плетіння маскувальних сіток

Exit mobile version