Майже 20 000 гривень заплатила тернополянка за оренду неіснуючого котеджу в Карпатах

Фото ілюстративне// Джерело: мережа Інтернет

Шахраї обікрали жінку в Тернополі. Потерпіла намагалася орендувати котедж в Карпатах і втратила майже 20 000 гривень. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Нацполіцію Тернопільської області.

Як зазначають у поліції, схема не нова, але зимовий період кількість таких неправдивих оголошень в інтернеті збільшилася. Потерпіла тернополянка знайшла в соцмережі оголошення про оренду житла в горах. Вона зателефонувала за вказаним номером, аби домовитися про оплату. Орендодавець попросив завдаток у розмірі доби перебування. Потерпіла погодилася та перевела кошти на невідомий рахунок. Вже перед самим від’їздом шахрай попросив оплатити решту суми.

Як тільки грошовий переказ надійшов на невідомий рахунок, оголошення зникло, а абонент зник з мережі. Зловмисник заробив майже 20 тисяч гривень. Виявилося, що це ще й кредитні гроші. Тому жінка ще й виплачуватиме борг банку.

Довелося звертатися в поліцію. Відомості про подію слідчі внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до ст. 190 Кримінального кодексу України. Правоохоронці встановлюють усі детальні обставини афери.

Читайте також: На Тернопільщині пропала пенсіонерка з психічними розладами 

Exit mobile version