Історія пацієнтки, яка мало не позбулася зубів під час носіння брекетів через хворобу ясен

Студія парадонтології "Центр здорових ясен"

Красива посмішка – це запорука впевненості в собі. Вона може бути щасливою, сумною, веселою, але головне – здоровою. З розвитком нових технологій та медицини, стала можлива корекція зубів, форми губ та обличчя. Все частіше люди в зрілому віці наважуються змінити та підкоригувати її. Але інколи, бажання мати красиву посмішку може отримати сумні наслідки. Саме такою історією пацієнтки з нами поділився лікар стоматолог, пародонтолог Юрій Гринюка Студії парадонтології “Центр здорових ясен”

Пацієнтка прийшла у нашу клініку «рятувати зуби». Вона носила брекети протягом чотирьох років. Але замість красивої посмішки отримала великі проблеми. Ортодонт не міг завершити лікування. На кожному плановому візиті в ортодонта зуби постійно рухались. Коли пацієнтка прийшла до нас у клініку, то ми побачили, що протягом цих чотирьох років вона втратила вісім зубів у 40 років. Вісім класних, здорових зубів, які підлягали видаленню, – розповідає стоматолог, пародонтолог Юрій Гринюка.

Лікар пояснює, що ясна – це мʼяка таканина, яка тримає зуби на кістці. За допомогою брекет-систем чи елайнерів змінюється розміщення та поворот зуба в роті. Юрій Гринюка наголошує: «Якщо ваші ясна здорові та міцні, вони здатні втримувати нове положення. Але якщо у вас є пародонтит або пардонтоз, то яснам бракуватиме міцності утримувати зуби. І як наслідок – невдачі, хитання та втрата».

Юрій Гринюка рекомендує брекети та елайнери, але лише після ретельної перевірки ясен та кістки

Немає протипоказів, особливо щодо віку, для пацієнтів, які хочуть почати рівняти зуби брекетами чи ейлайнерами. Але є нюанси. Якщо вам від 30 років і більше, наголосіть, щоб лікар перевірив стан ясен і кісткової тканини або зверніться до пародонтолога, – наголошує лікар стоматолог, пародонтолог Юрій Гринюка.

Захворювання ясен можуть негативно вплинути не лише на ортодонтичне лікування. Зазвичай лікують лише зуби, але більшість хвороб, які призводять до появи карієсу, неприємного запаху, гниття та втрати зубів – виникають в яснах. В медицині відомі випадки, коли важливі хірургічні втручання мали негативні наслідки або були недієві через непроліковані ясна.

Красива усмішка допомагає почуватись впевнено та завойовувати прихильність оточуючих. Це хороша інвестиція в свою зовнішність. Варто розпочинати всі зміни із правильних кроків. Ваші ясна – це фундамент для красивих зубів. Лише одна консультація в лікаря парадонтолога, може вберегти від неприємних наслідків в майбутньому.

Студія парадонтології “Центр здорових ясен”

Exit mobile version