Шахраї представляються благодійниками і збирають гроші

Фото з мережі інтернет

Зловмисники швидко адаптуватися до воєнного стану та продовжують реалізовувати нові сценарії шахрайства. На цей раз аферист назвався представником відомого благодійного фонду та ошукав мешканця району. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Головне управління Національної поліції в Тернопільській області.

Аферист зателефонував на мобільний та розповів про терміновий збір коштів на допомогу ЗСУ. Коли чоловік погодився допомогти, шахрай скинув фішингове посилання, за яким можна було перевести кошти.

Потерпілий ввів всі дані картки і з неї зник увесь залишок – понад 14 тисяч гривень. Чоловік звернувся з заявою в поліцію, особу зловмисника встановлюють.

Поліцейські закликають громадян бути пильними та отримувати інформацію, особливо щодо фінансових виплат, лише з офіційних джерел. Відомо, що працівники благодійних фондів здійснюють свою діяльність через офіційні сторінки та сайти. Спроби отримати кошти телефоном чи в переписці – шахрайські. 

Також правоохоронці наголошують, що не варто переходити за сумнівними посиланнями та не вводити реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих веб-сайтах.

Читайте також: На Тернопільщині двох поліцейських звинуватили у незаконних затриманнях людей

Exit mobile version