Тваринам-нелегалам за кордон зась: як у Тернополі зробити міжнародні документи для домашніх улюбленців (Відео)

Санітарно-ветеринарний паспорт // Фото: Файне місто

Щоб виїхати за кордон з домашнім улюбленцем, необхідно мати ветеринарно-санітарний паспорт на тварину. Як його отримати у Тернополі, розбиратися журналісти “Файного міста“.

Як йдеться на порталі “Дія”, отримати такий паспорт можна в управліннях ветеринарної медицини, державних закладах ветеринарної медицини, регіональних службах державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті. Ветеринарно-санітарні паспорти на тварин також можуть видаватися ліцензованими лікарями ветеринарної медицини.

Щоб замовити послугу, подати заяву на отримання послуги заявник може особисто або через законного представника, шляхом відправлення документів поштою (рекомендованим листом).

Документи, що необхідно надати для отримання послуги:

Підставою для оформлення ветеринарно-санітарного паспорта є: клінічний огляд тварини; наявність відповідних діагностичних досліджень та профілактично-лікувальних обробок, включаючи щеплення проти сказу. Ветеринарно-санітарний паспорт на тварину чинний до моменту її смерті.

Детальніше про те, як саме отримати паспорт на тварину можна у Тернополі, розповіла начальниця міської державної лікарні ветеринарної медицини в м. Тернополі Марія Купиця. Більше дивіться у відео.

Читайте також: Коли вручення повістки є незаконним: пояснення адвоката

Exit mobile version