Можна втратити все і потрапити у біду: що заборонено робити в п’ятницю 13-го

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

П’ятниця 13-го у багатьох культурах вважається містичним, негативним і мало не проклятим днем. Лікарі не призначають на цей день операцій, в деяких країнах не будують будинки з 13-м поверхом, а езотерики і астрологи щосили готуються до цієї дати. Що сьогодні заборонено робити, а що треба – далі у матеріалі “Файного міста”.

Історія і забобони

Одні з перших згадок п’ятниці 13-го беруть свій початок ще в епоху Середньовіччя. Число “13” – чортова дюжина, а за старих часів вважали, що саме в цю дату відьми і чаклуни збираються на шабаші в кількості дванадцяти чоловік, а тринадцятим завжди приходить Сатана.

Християнство пропонує своє трактування страшної дати і акцентує увагу на невипадкових збігах:

У 1307 році, в п’ятницю 13-го, було заарештовано велику кількість учасників Ордену Тамплієрів. Довгий час їх тримали у в’язниці, а потім спалили на вогнищах святої інквізиції. Учасники Ордена були страчені на поширення єресі.

Забобони про п’ятницю 13-го настільки вразили уяву людей, що в XVIII столітті владою Англії було прийнято рішення побудувати корабель під назвою “П’ятниця”, щоб переконати громадян в тому, що нічого страшного з судном не станеться. Будівництво почали в п’ятницю 13, на воду він був спущений в такий же “містичний день”, та й у відкрите море вийшов теж в п’ятницю 13. Корабель в результаті безслідно зник разом з екіпажем і ніхто ніколи більше його не бачив.

Що можна і що заборонено робити в п’ятницю 13-го

Незалежно від того, забобонні ви чи ні, експерти з езотерики рекомендують поберегти себе і відмовитися від деяких дій. В п’ятницю 13-го не можна:

Також небажано занадто сильно веселитися в цей день – потойбічні сили захочуть налагодити баланс енергій і пошлють вам якісь неприємності.

Що можна робити у п’ятницю 13-го

Найкраще, що ви можете зробити в п’ятницю 13-го – це провести час наодинці з собою або зі своїми близькими. Також можете провести косметологічні процедури, зайнятися йогою або сходити на прогулянку. В цілому, вибирайте діяльність, яка приносить вам задоволення і гармонію. До прикладу:

Читайте також: Щедрівки, майстер-класи та кутя: тернополян запрошують на театралізоване дійство “Нова радість стала” 

Exit mobile version