Потребує допомоги на лікування 4-річний син загиблого Героя з Тернопільщини Назар Кюз (Відео)

Назар Кюз // Скріншот з відео "Файного міста"

Потребує допомоги 4-річний Назар Кюз з Тернополя. Його батько Максим загинув на війні, а матері Марині складно давати ради з двома дітьми. Тому всі охочі можуть фінансово підтримати сім’ю і допомогти хлопчику не осліпнути, пише “Файне місто”.

Біда спіткала Назарчика ще з народження. Лікарі констатували у нього глаукому і катаракту на правому оці.

Катаракту хлопчикові лікували під час хірургічного втручання. Тоді йому замінили кришталик. Сім’я заплатила близько 20 000 гривень.

Користуємося різними каплями і коштують вони по-різному. Операції відбулись безкоштовно, але ми докуповували інструменти та інші необхідні речі. Одна з операцій обійшлася у 20 000 гривень, – додала Марина Кюз

Щоб не осліпнути через глаукому, з хлопчиком їздять до Києва лікуватися. Назарчика перевіряють, чистять очну рідину. Йому також робили операції. Якщо запустити захворювання, дитина може повністю осліпнути.

Він потребує постійної перевірки зору, очного тиску, лікування, зокрема очних крапель. Якщо цього не робити, буде падати зір, може бути повна втрата зору, – каже дружина Марина.

Після втрати батька лікувати Назара стало складніше

Батьки лікували хлопчика самотужки. Але війна забрала життя чоловіка. Він був опорою сім’ї. Тепер жінка змушена самотужки давати ради двом дітям: 4-річному Назару і його 6-річній сестричці Катерині. Крім того, потрібно ще й чимало коштів на лікування хлопчика.

Раніше ми з чоловіком старалися, щоб було все. Зараз я залишилася сама, тому оплачувати все стало складніше. Але ми даємо ради, – ділиться Марина.

Нагадаємо, Максим Кюз пішов добровольцем захищати Україну від російських окупантів у перші дні повномасштабного вторгнення. 25 лютого він уже був у військкоматі. 4 листопада надійшла звістка про його загибель.

Більше: Тернополянин Максим Кюз загинув за Україну

Підтримати рідних загиблого захисника можете і ви.

Реквізити

Читайте також: Відмирають клітини головного мозку: в Тернополі збирають кошти на порятунок 8-річного Давида Ревнюка (Фото)

Довідка

Глаукома важке захворювання ока, яке за пізнього виявлення та без адекватного лікування призводить до неминучої сліпоти. У сучасній офтальмології термін “глаукома” об’єднує групу захворювань, які мають різне походження, але які мають спільні симптоми: підвищення внутрішньоочного тиску (ВОТ), звуження поля зору, розвиток атрофії зорового нерва. Захворювання на глаукому може прогресувати з різною швидкістю. Раннє її виявлення та своєчасне лікування дозволяє зберегти зір протягом тривалого часу.

Втрата зору відбувається непомітно, поступово, і у більшій частині випадків безболісно. Саме тому пацієнти звертаються до лікаря, коли вже надто пізно, і повернути або зберегти зір неможливо, – зазначає Оксана Вітовська, головний позаштатний спеціаліст МОЗ України зі спеціальності “офтальмологія”.

Лікувати глаукому можна як медикаментозними засобами (краплі, уколи, таблетки), так і лазером та хірургічними методами. Однак, існує небезпека, що в разі нормалізації ВОТ, пацієнти самостійно призупиняють застосування рекомендованих препаратів, змінюють режим лікування. А це приводить до ще більшого прогресування глаукоми та прискорення зниження зору.

Exit mobile version