“Можемо припинити перевезення”: у Чорткові протестують працівники АТП (Відео)

У Чорткові перевізники вийшли на протест. Підприємці вимагають заборонити діяльність нелегальних надавачів послуг з пасажирських перевезень. Кажуть, ті забирають їхніх пасажирів, а водіям АТП доводиться облуговувати здебільшого пільгові категорії. Підприємство втрачає, коштів не вистачає навіть на паливо та запчастини.

“Пільгових пасажирів за минулий рік ми перевезли майже на півтора мільйона гривень – ми виконуємо свої соціальні умови обов’язки. А нелегальні перевізники не дають нам перевозити “платних” пасажирів. Відповідно, підприємство втрачає доходи. Особливо загострилася ситуація опісля карантину”, – каже директор АТП у м.Чортків Орест Цимбала.

За словами Ореста Цимбали, перевізники зверталися з цією проблемою до контролюючих органів та місцевих органів влади. Проте на сьогоднішній день відповіді поки не отримали.

“Ми дуже багато зверталися і до карантину, і тепер у міську раду, адміністрацію, контролюючі органи. На сьогоднішній час реакції ніякої немає”, – додає директор підприємства.

Ще однією великою проблемою у Чорткові, на думку Ореста Цимбали, є утворення стихійних автобусних станцій. Таких нелегальних місць у районному центрі підприємець назвав декілька. Всі маршрути транспорту з таких місць відправлень формуються поза автобусною станцією. Торкнувся підприємець й питання технічного стану транспорту нелегальних перевізників.

“Перевізники, які мають маршрути і мають формуватися з автобусної станції, формуються з нелегальної зупинки. Таких станції є декілька, і всі вони курсують маршрутами, не заїжджаючи на автобусну станцію. Також ми зверталися із проханням облаштувати зупинку біля заводу. Дуже багато людей там працюють, багато змін, тому виникла необхідність облаштувати там зупинку. Зараз там немає її і, відповідно, відбувається небезпечна посадка. Наших водіїв карають, а керівництво заводу просить перевозити людей, оскільки їм також якось потрібно добиратися на роботу і з роботи.

Як повідомив директор АТП у м. Чортків Орест Цимбала, проблема нелегальних перевезень на сьогодні постала дуже гостро. Виноситься навіть на розгляд питання щодо доцільності подальшого надання пасажирських перевезень.

“Громадський транспорт у Чорткові може припинити свою діяльність вже по тій причині, що отриманих коштів не вистачає навіть на забезпечення транспорту паливом та запчастинами. Після карантину вартість техобслуговування транспорту зросла, невдовзі, думаю, це саме відбудеться з паливом. Тому ми не те, що не захочемо, ми просто не зможемо працювати. Органи місцевої влади мають внести свої корективи щодо врегулювання цієї ситуції”, – каже Орест Цимбала.
Exit mobile version