Легендарному Герою УПА виповнилося 100 років

Фото з мережі інтернет

Сьогодні, 5 січня, 100-літній ювілей святкує легендарний Герой України Мирослав Симчич – військовий та громадський діяч, сотенний УПА, багаторічний політв’язень. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Тернопільську обласну раду.

Найвідомішим його чином став бій під Космачем. Тоді сили декількох куренів УПА, одним із яких командував Мирослав Симчич, за три години розгромили резерв дивізії нквс. В цьому бою було вбито московитського підполковника – командира конвойного полка нквс.

У грудні 1948 року Мирослава Симчича заарештували та засудили до 25 років ув’язнення. Згодом термін ще збільшили. В результаті військовий пробув 32 роки, 6 місяців і 3 дні в радянських концтаборах.

“У достовірності слів мужнього упівця про те, що Господь Бог зібрав усе зло із цілого світу і всадив в душу москаля ми переконуємося кожного дня. І знаємо, що саме завдяки таким Героям, які пронесли крізь століття той нескорений дух української нації, сьогодні ми тримаємо стрій та даємо гідну відсіч окупанту”, – пише Тернопільська обласна рада.

Читайте також: Злякаєте удачу і біда буде ввесь рік: що заборонено робити у Святвечір

Exit mobile version