У Тернополі викрили проросійську ботоферму з 30 000 сім-картками (Фото/Відео)

Фото: Нацполіція Тернопільщини

Житель Тернополя організував у квартирі ботоферму. За допомогою програмно-апараткого комплексу поширювалися прокремлівські наративи у соціальних мережах. Про це пише “Файне місто” з посиланням на пресслужбу Нацполіції Тернопільської області.

У ході досудового розслідування було встановлено, що мешканець Тернополя за місцем свого проживання організував роботу апаратно-програмного комплексу, який використовував потужності близько 30 тисяч сім-карток для реєстрації великої кількості облікових записів, – розповів старший інспектор з особливих доручень відділу протидії кіберзлочинам в Тернопільській області Роман Свірський.

Ботоферма надавала можливість реєструвати анонімні облікові записи для розповсюдження протиправного контенту. З фейковий акаунтів у соціальних мережах публікували неправдиву інформацію, в тому числі, і на веб-ресурсах, що заборонені на території України. Зокрема дописи й коментарі містили прокремлівські наративи, виправдання окупації українських територій, пропаганду війни, дискредитували захисників України або представників органів влади.

Під час проведення санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили близько 30 тисяч сім-карток, 29 GSM- шлюзів, а також комп’ютерну техніку, яка підтримувала цілодобову роботу комплексу.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 361 Кримінального кодексу України (несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж). Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі. Слідчі дії тривають.

Читайте також: Тіла знайшли у колодязі: у сусідній з Тернопільщиною області вбили жінку з сином (Фото) 

Exit mobile version