Понад 150 мільйонів гривень мережу нелегальних фінансових установ та виявили на Львівщині (Фото)

Фото: Офіс генерального прокурора

У Львівській області викрили мережу нелегальних “конвертаційних центрів”. Під час обшуку правоохоронці виявили понад 150 мільйонів гривень готівкою. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, група осіб створила мережу фінансових установ через які без сплати податків проводили незаконні фінансові операції для виведення готівки. Члени групи організували реалізацію готівки так званим “конвертаційним центрам”, переміщення готівкових коштів між містами України і Євросоюзу, а також нелегальний обмін валют та продаж криптовалюти, – йдеться у повідомленні.
Фото: Офіс генерального прокурора

Попередньо встановлено, що схемою користувались понад 250 фізичних осіб та понад 100 компаній. Під час обшуків у пунктах обміну валюти, офісних центрах, які використовувались для діяльності групи, виявлено та вилучено 152 млн грн готівки, чорнові записи, комп’ютерну техніку та інші речові докази.

Наразі здійснюється досудове розслідування кримінального провадження за фактами ухилення від сплати податків (ч. 3 ст. 212 КК України).

Фото: Офіс генерального прокурора

Також вирішується питання щодо накладення арешту на вилучене майно та повідомлення про підозру учасникам угруповання.

Читайте також: На Тернопільщині загинули люди у ДТП, один з водіїв втік (Відео)

Exit mobile version