Поблизу Тернополя відкрили модульне містечко для людей, які змушені були покинути свої домівки через війну

Перше модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб у Тернопільській громаді відкрили у селі Малашівці. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Тернопільську міську раду.

Містечко облаштували за ініціативи та тісної співпраці з чеськими партнерами – Генеральним консульством Чеської Республіки в Україні та чеського уряду.

Нове облаштоване модульне містечко оглянули міський голова Сергій Надал спільно з заступником Генерального консула Чеської Республіки у Львові Владіміром Кадлецом, який цими днями завітав до Тернополя.

«Облаштоване модульне містечко ми будемо пропонувати для проживання переселенцям, які приїжджають до нас з інших населених пунктів. Для цього, відповідно до Постанови Кабінету міністрів України, формується черга людей, які потребують покращення житлових умов, – зазначає міський голова Тернополя. – Щиро дякуємо за допомогу нашим чеським партнерам, зокрема, Генеральному консулу Чехії та чеському уряду, які погодились допомогти та реалізувати будівництво цих будинків та передачу їх для нашого міста».

Як зазначає заступник Генерального консула Чеської Республіки у Львові Владімір Кадлец, реалізація ініціативи розпочалась ще у вересні.

Модульні будиночки розробила та виготовила за європейськими технологіями чеська компанія. У будинках є все необхідне для тимчасового проживання ВПО.

«Чеський уряд ініціював цей проєкт, щоб допомогти українським внутрішньо переміщеним особам. На цій локації розміщено три модульні будиночки. У кожному з будинків є по чотири кімнати, де можуть проживати по дві особи. У двох будинках є ванна та душ, в іншому – кухня та місце, де можна прати та сушити одяг», – зазначає Владімір Кадлец.

Читайте також: У Тернополі ремонтують аварійні труби: коли відновлять водоспостачання

Exit mobile version