Тернопільських правоохоронців підозрюють у катуванні людей

Фото: мережа Інтернет

У Тернопільській області прокуратура повідомила про підозру 3 правоохоронцям про перевищення службових обов’язків. Їх обвинувачують у побитті та знущанні з людей ( ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 371, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 365, ч. 2 ст. 127 КК України). Про це пише “Файне місто” з посиланням на пресслужбу Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрювані є співробітниками Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НП України. Вони на узбіччі дороги в Тернополі зупинили бус із 4 тернополянами. Вони діяли в інтересах свого знайомого, без будь-яких законних підстав затримали чоловіків, що перебували у автомобілі.

Вони силою витягли їх з авто та завдали тілесних ушкоджень, хоча потерпілі не чинили їм жодного опору. Правоохоронці впродовж 2 годин незаконно утримували чоловіків в безпорадному стані, лежачи на узбіччі проїзної частини дороги обличчям вниз з заведеними за спину руками в кайданках. Їх дії завдали потерпілим окрім фізичних, ще й моральних страждань, адже очевидці події, оскільки це все відбувалось у громадському місці, знімали побачене на мобільні телефони, – зазначили у прокуратурі 28 грудня.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюється групою слідчих ТУ ДБР, розташованого у Львові.

Читайте також: У Тернополі поліція шукає водія, який збив пішохода і втік

Exit mobile version