Житель Тернопільщини вирощував коноплю “для лікування ніг”

Фото з мережі інтернет

Теребовлянський рaйсуд оштрaфувaв нa 3 тис. грн чоловікa, який вирощувaв коноплі в полі біля містa. Чоловік пояснив, що вирощувaв їх з лікувaльною метою – плaнувaв готувaти собі лікувaльний відвaр для ніг. Про це пише “Файне місто” з посиланням на вирок Теребовлянського райсуду.

Яку саме хворобу хотів лікувати чоловік не зазначає. Однак оскільки самовільний посів та вирощування конопель в Україні заборонений, суд визнав його винним та оштрафував.

Як йдеться у вироку Теребовлянського райсуду, обвинувачений посіяв коноплю у полях біля Теребовлі в квітні 2021 року. Насіння чоловік придбав у магазині в Тернополі.

Посіяв насіння для особистих потреб, в лікувальних цілях, оскільки має проблему із захворюванням ніг. Прочитав в інтернеті, що відвар з коноплі може допомоги. Мав намір виростити, висушити і готувати відвар. В місті Теребовля, біля радгоспу, пригледів земельну ділянку розміром приблизно 2 на 3 метри, підготував її до посіву сапою, посіяв насіння, доглядав за ним, просапував, поливав. Виросло приблизно 80 рослин конопель, – розповів у суді обвинувачений.

Втім, у липні 2021 року міні-город виявила поліція. Справу кваліфікували за ч.2 ст. 310 ККУ. Про обвинуваченого відомо, що раніше судимостей не мав, на обліку в наркодиспансері не перебував.

Чоловік повинен сплатити 3 тис. грн штрафу. Також він повинен оплатити 686 грн за судові експертизи. Вилучені коноплі постановили знищити.

Вирок наразі не набрав законної сили, сторони можуть оскаржити його в апеляційному суді.

Читайте також: Близько 180 000 гривень вкрали у жительки Тернопільщини

Exit mobile version