З грудей жінки витягнули 20-сантиметрового паразита (Фото)

Фото ілюстративне// Джерело: Інститут серця МОЗ України

У Луцьку лікарі дістали 20-сантиметрового гельмінта з пухлини в грудях мешканки Володимирського району. Паразит потрапив у тіло жінки, ймовірно, після укусу інфікованого комара. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Пацієнтка звернулася до медиків із скаргою на пухлину в грудях. Під час операції хірурги з тієї пухлини дістали 20-сантиметрового гельмінта.

Під час обстеження було встановлено, що хвора влітку виїжджала до Польщі на сільськогосподарські роботи – збір лохини, де ймовірно і відбувся укус комара. Уже в вересні вона помітила незначне неболюче ущільнення в ділянці молочної залози та звернулась за медичною допомогою. В результаті комплексного лабораторно-інструментального обстеження була направлена на хірургічне видалення кісти та в грудні прооперована, – розповіли у медценті.

Гельмінт доставили до лабораторії, де встановили збудник дирофіляріозу. Це третій випадок цього захворювання в області 2022 року.

Наразі хвора почувається задовільно, в осередку захворювання проведене комплексне епідеміологічне обстеження” – зазначили у медичному центрі.

Довідка

Дирофіляріоз – небезпечне гельмінтозне захворювання собак і кішок (іноді – людей), що викликається нематодами. Зараження тварин і людей відбувається через укус комарів, які разом з кров’ю переносять личинкову стадію гельмінта (мікрофілярії) від зараженої особини. Безпосередньо від тварин людина не заражається.

Читайте також: На Тернопільщині жінка виколола око своїй 2-річній дитині

Exit mobile version