Пробне ЗНО: які зміни та чи повернуть кошти учасникам, які не змогли пройти тестування (Відео)

Проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання відбувається в Україні з 2008 року. Основним завданням такого тестування є демонстрація самої процедури наступним учасникам ЗНО, – каже відповідальний за організацію ЗНО на Тернопільщині Юрій Шайнюк. Цьогоріч через пандемію коронавірусу відбулися певні зміни. Саме тому показати процес тестування не було можливим, оскільки воно відбувається онлайн.

“Тестування онлайн потрібне, важливе, але те, що планувалося, на жаль, виконати не можемо. Було прийнято таке рішення і ми його маємо виконувати.

15 червня при проведенні пробного ЗНО виникали технічні проблеми при завантаженні робочого зошита і бланка відповідей. Адже до такої кількості учасників пробного тестування техніка та сервер були не готовими. Незважаючи на технічні збої, частина дітей все ж таки здала ці тести онлайн, а частина завантажила в зошит і мають виконати роботу до 19 червня. Відправши бланк з відповідями на сервер, вони отримають результати.”

Як повідомив Юрій Шайнюк, на сьогодні також відбувається передача паперових тестових зошитів і бланків відповідей з пунктів тестування до всіх бажаючих пройти пробне ЗНО безпосередньо у письмовому форматі.

Наступне онлайн тестування відбудеться завтра, 17 червня. Заявок на проходження пробного ЗНО є достатньою. Вартість одного пробного тестування по регіональному центру Івано-Франківська становить 142 гривні.

“Як на 15 червня, так і на завтра, 17 червня, зареєструвалися досить багато учасників. Думаю, що більша частина із зареєстрованих на попереднє пробне ЗНО таки взяли участь. Частина коштів, сплачених за пробне тестування, вже витрачені – на друк тестів та матеріалів для тестових завдань, бланків відповідей. Всі тестов завдання були доставлені у Тернопіль. І, зрозуміло, що частина коштів вже відсутня. Зараз МОН і Мінфін розробляють процедуру поернення коштів тим учасникам, які не змогли взяти участь у пробному ЗНО, проте сплатили кошти”, – каже Юрій Шайнюк.
Exit mobile version