Житель Тернопільщини хотів купити зубну щітку і втратив понад 27 тисяч гривень

Фото: мережа інтернет

Фото ілюстративне Джерело: мережа Інтернет

На Тернопільщині чоловік став жертвою шахрая. Потерпілий в Інтернеті хотів купити електричну зубну щітку і втратив 27 500 гривень. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Нацполіцію області.

За даними слідства, аферист надіслав чоловіку фішингове-повідомлення. Потерпілий перейшов за посиланням і ввів реквізити свого банківського рахунку та коди доступу. Як наслідок заявник втратив 27500 гривень.

Відомості про подію слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Як зазначили правоохоронці, такий вид шахрайства називається фішингова атака – це спроба отримати особисту інформацію через Інтернет оманливим шляхом. Зазвичай, вона здійснюються через електронні листи, оголошення або сайти, схожі на ті, які користувач відвідує. Наприклад, на електронну пошту може прийти лист, схожий на лист із банку, з проханням підтвердити номер банківського рахунку.

Зловмисники в посиланні просять вказати такі дані:

Не відкривайте посилання від незнайомих або малознайомих співрозмовників! Не проходьте авторизацію на сторонніх сайтах, а також не надавайте платіжні дані.

Читайте також: На Тернопільщині жінка покинула малих дітей: син просив допомоги у поліції 

Exit mobile version