У тернопільських будинках можуть запрацювати ліфти

Фото з мережі інтернет

У Тернополі призупинили роботу ліфтів через перепади напруги. Однак жителі багатоповерхівки скаржаться на це. Тому, аби уникнути цієї незручності, мешканці багатоквартирних будинків можуть прийняти рішення щодо ввімкнення ліфта в своєму домі. Мерія готова піти назустріч. Про це пише “Файне місто” з посиланням на міського голову Сергія Надала.

Як зазначив мер Тернополі, через перепади напруги може згоріти обладнання. Але найважливіше, що за умов аварійних вимкнень електроенергії користуватися ліфтом – небезпечно.

Там можуть опинитися діти, літні люди, а мобільний зв’язок є нестабільним. Однак я розумію, що є різні ситуації і вони потребують індивідуального вирішення. Казав це на зборах голів правлінь ОСББ і повторю знову: жителі багатоквартирних будинків можуть прийняти рішення щодо ввімкнення ліфта в своєму домі, – наголосив Сергій Надал.

Відтак, Тернопільська міська рада готова співфінансувати придбання генератора для роботи ліфта. Голова правління ОСББ має звернутися в управління ЖКГ з відповідним питанням.

Будь ласка, врахуйте усі ризики, дотримуйтеся правил користування ліфтом під час тривоги і зважайте, що ремонт обладнання є дороговартісним, – підкреслив мер.

Нагадаємо, раніше на зборах голів правлінь ОСББ начальники комунальних підприємств пояснили, яким чином відбуваються відключення електроенергії в Тернополі, як нараховуватимуть оплату за опалення та що робитимуть у випадку блекауту.

Більше: Тернопіль готується до блекауту: як відбуваються відключення електрики та що робитимуть з опаленням

Exit mobile version