Заповітрюються труби у тернопільських багатоповерхівках: пояснення від комунальників

Фото: мережа Інтернет

У багатоповерхівках Тернополя відбувається заповітрювання труб і батарей. Це стається через регулярні зупинки котелень, спричинені відсутністю електропостачання. Про це пише “Файне місто” з посиланням на КП “Тернопільміськтеплокомуненерго”.

Відтак тиск у системі опалення в тепловій мережі знижується і рівень води в будинкових мережах опускається, що спричиняє заповітрювання приладів обігріву. Це відбувається при кожному відключенні електроенергії, навіть якщо воно тривало буквально декілька хвилин.

При виконанні робіт з влаштування перетинок чи з’єднань у будинках з ІТП (саме тепер завершують роботи із переведення даних будинків на централізовану подачу теплоносія), система також заповітрюється і її потрібно щоразу запускати знову. Підготуватися до цього заздалегідь – не можливо, – зазначили у комунальному підприємстві.

Комунальники виконують роботи послідовно у кожному будинку. Так, відновлення електропостачання не означає миттєву подачу тепла, оскільки на проведення розповітрення чи перезапуск системи у кожному будинку необхідний час.

Читайте також: Увага! Графік увімкнень світла 29 листопада на Тернопільщині

Exit mobile version