У Тернополі змінили погодинний графік подачі світла

Енергосистема країни зараз переживає складні часи. Енергетики працюють цілодобово, проте їхня робота ускладнюється новими ракетними обстрілами, які щоразу наносять не просто пошкодження енергооб’єктів, а й їх руйнування. Про це пише генеральний директор ВАТ “Тернопільобленерго” Ігор Юхимець.

У зв’язку з непередбачуваною ситуацією в країні, “Тернопільобленерго” застосовує як і планові, так і аварійні відключення електроенергії.

Нагадаємо, що сьогодні, 29 листопада, “Тернопільобленерго” застосовує вимкнення електроенергії 4 через 8 годин на Тернопільщині. У зв’язку з цим, енергетики розробили Графік погодинної подачі електроенергії на 29 листопада.

До слова, Тернопільська область має можливість споживати лише певну кількість електроенергії через ліміти електропостачання.

Як пояснює міський голова Тернополя, диспетчер “Укренерго” визначає той ліміт електроенергії, який може бути поданий на область. В свою чергу, обленерго визначає ліміт на кожен населений пункт Тернополя.

“До повномасштабного вторгнення росії на територію України, для того, щоб було повноцінне життя міста, постачаючи електроенергію для всіх, скільки це було необхідно, для населення, для критичної інфаструктури, орієнтовно по потужності споживання на годину по Тернополю було приблизно 90МВт. Скажімо на сьогоднішній день, Тернополю було надано на споживання 44МВт. Це в два з половиною рази менше. З цих 90МВт – 30МВт споживають об’єкти критичної інфаструктури, які мають обов’язково працювати: котельні, каналізаційно-насосні станції, водозабори, пологові будинки, лікарні, тролейбусне депо та інші об’єкти критичної інфаструктури, які обов’язково повинні працювати. Тому лише 14МВт, замість 60МВт, залишається на все місто сьогодні”,- повідомляє Сергій Надал.

Також Міський голова Тернополя додав, що ліміт впродовж дня може бути змінено. Тобто з 44МВт можливе зменшення подачі на 36МВт. Тому виникають додаткові відключення по Тернопільськійй області.

Чому в одному будинку є світло, а в іншому немає, якщо вони поруч

“Так склалося, що на одній лінії з критичними інфаструктурами росташований ряд житлових будинків або інші комерційні об’єкти. Відповідно, їм повезло, адже ці критичні об’єкти світло не вимикають і ті, хто знаходиться з ними на одній лінії – автоматично також отримують живлення. Інші, хто знаходиться на іншій лінії живлення не отримують і вони найбільше страждають через такі відключення”- пояснює міський голова Тернополя.

Також одна з причин багаторазових відключень світла в окремих районах є регулярні перепади електроенергії. Через постійні вимикання світла перегорають кабелі. Електрики працюють постійно та проводять ремонті роботи, але для усунення подібних випадків потрібен деякий час.

Чому освітлюються парки

Сергій Надал наголошує, що в парках освітлюються лише ті пішохідні доріжки, які з’єднують шлях між районами, аби люди мали змогу зранку добратись до роботи та ввечером повернутись. Зовнішнє освітлення працює виключно в аварійному режимі на 50% потужності до 21:00.

“Є окремі частини міста, де вуличне освітлення подається від різних мереж. Тому досить часто може бути, що частина вуличного освітлення може бути відключеною, разом з будинками, які находяться поруч. Це саме стосується освітлення пішоходних переходів,” – говорить Сергій Надал.

Більше про електропостачання у прямій трансляції:

Читайте також: Тернопільська міськрада компенсує 50% вартості генераторів для управителів будинків

Exit mobile version