Тернополяни переймаються долею тварин, яких, імовірно, замурували у підвалі багатоповерхівки

Тернополянка Наталія Галінська хвилюється за життя тварин, яких, ймовірно, замурували у підвалі багатоповерхівки на вулиці Курбаса, 6. Жінка повідомила, що у цьому приміщенні роками жили коти. Зараз доступ туди закрили і вона не впевнена, що у підвалі не залишилися маленькі кошенята.

“Не можу стримати обурення! Це Темнопіль,вул Леся Курбаса 6, сьгодні побачила , що вікна підвалі замуровані, тут роками жили ко тики,ми їх підгодовували кому мішають ці вже й так знедолені ?!! Розкиньте по групах ,може хоч влада міста відреагує, зробить зауваження жекові та мешканцям Іноді мені здається,що люди геть втратили людяність,але за все є своя плата. Сподіваюся, що тварини вийшли. Бачила маленьких, але їх там було багато, не факт, що всі повтікали”, – написала у своєму дописі Наталія Галінська.

Користувачі соцмереж почали жваво обговорювати цю ситуацію. Активістка Liudmyla Sha зазначила, що вуличні коти визнані частиною екосистеми міста, їх вилучення і вбивство є забороненим.

У Тернополі знову жорстоке та протиправне замуровування підвальних віконець всупереч елементарній людяності та діючим правилам утримання домашніх та безпритульних тварин у Тернополі прийнятих Тернопільською міською радою, згідно яких вуличні коти визнані частиною екосистеми міста, їх вилучення і вбивство є забороненим, – йдеться у повідомленні Liudmyla Shа.

За роз’ясненням журналісти “Файного міста” звернулися у ПП “Вікторія-М”, у підпорядкуванні якого знаходиться зазначена багатоповерхівка.

“У підвальному приміщенні будинку на вулиці Курбаса, 6 дійсно закриті так звані слухові вікна елементами бляхи із отворами для вентиляції повітря. Ці роботи з власної ініціативи здійснив мешканець однієї із квартир цього ж будинку. Але в цій ситуації не має значення, хто закрив вікна – чи працівники обслуговуючого підприємства, чи самі мешканці. Тут була дотримана вимога із забезпечення циркуляції повітря, а саме для цього і призначені вікна. Крім того, забиті лише три слухові вікна, а четверте – ні.

Погляди мешканців на проживання котів у підвалах завжди різняться. Хтось проти, щоб тварини там перебували, а хтось ні. Та й згідно з чинним законодавством, підвал – це не місце для проживання котів. Зазначимо, що люди підгодовують котів, а заразом щурів та мишей. Дуже часто також жителі нижніх поверхів стикаються із проблемою котячих бліх. Тому обурення окремих тернополян таким сусідством можна зрозуміти”, – каже керівник ПП “Вікторія-М” Надія Коваль.
Exit mobile version