У Тернополі будуватимуть житло для переселенців

Фото ілюстративне// Джерело: мережа Інтернет

У Тернополі з’явиться житло для внутрішньо переміщених осіб. Наразі мерія вже виділила ділянку під будівництво. Про це пише “Файне місто” з посиланням на пресслужбу Тернопільської міської ради.

Згідно рішення міськради, площа ділянки становить 15,8500 га і знаходиться за адресою вул. Микулинецька, 116. Як пояснює міський голова Сергій Надал, цим рішенням передбачено проведення одного з етапів будівництва житла для внутрішньо переміщених осіб.

На жаль, через воєнні дії кількість переселенців у нашому місті збільшується й відповідно зростає проблема їхнього поселення та проживання. Зараз ми активно працюємо з міжнародними донорами, які готові фінансувати у Тернополі будівництво житла для внутрішньо переміщених осіб  з подальшою передачею їх у комунальну власність, –  зазначає Сергій Надал. –  Власне будівництво може відбуватись без витрачання бюджетних коштів і виключно за рахунок грантових коштів. Для цього повинна бути відповідна ділянка та документація для будівництва житла, яка відповідає усім вимогам. Ми знайшли таку ділянку на території міста.

До слова, у Тернополі розпочалося опитування щодо встановлення новорічної ялинки на Театральному майдані. Мешканці громади можуть підтримати або відхилити цю ініціативу.

Більше: Бути чи не бути новорічній ялинці: у Тернополі стартувало опитування

Exit mobile version