Городини на 60 000 гривень виростили вчителі та школярі Чортківської громади (Фото)

На Тернопільщині у Чортківській громаді освітяни з учнями виростили городини на 60 000 гривень. Картоплю, моркву, цибулю, буряк тощо передадуть українцям на деокуповані території. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Чортківську міську раду.

Як зазначають у мерії, школи та дитячі садочки Чортківської громади цього року долучилися до загальноукраїнського проєкту «Сади перемоги». На своїх ділянках вчителі з учнями обробляли земельні уділи та висаджували огородину.

Підбивши підсумки урожаю, ми взяли середню ринкову ціну і підрахували, що врожай наших закладів освіти вартував би 60 500 гривень. Звісно, кожен заклад міг би використати городину для приготування страв у їдальнях, або ж продати все, а за виручені кошти придбати необхідні матеріали чи засоби навчання. Проте, порадившись із керівниками освітніх закладів, ми вирішили, що будемо передавати городину на звільнені території України. Людям, що зараз там проживають, продукти набагато необхідніші, – розповіла начальниця управління освіти, молоді та спорту Людмила Поліщук.

Спільними зусиллями вдалося отримати такий урожай:

Читайте також: Тернопільські пенсіонери в’яжуть одяг для ЗСУ з ниток і любові (Відео)

Exit mobile version