Сигарети на 6 мільйонів гривень виявили в автобусі з “паломниками” (Фото/Відео)

Фото: закарпатська митниця

На кордоні з Угорщиною в автобусі з “паломниками” митники і прикордонники виявили сигарети на 6 мільйонів гривень. Загалом з транспорту дістали понад 300 ящиків курива. Про це пише “Файне місто” з посиланням на закарпатську митницю.

Подія сталася 13 листопада в міжнародному пункті пропуску “Лужанка”, що на українсько-угорському кордоні. За даними Державної прикордонної служби, 46-річний водій автобуса марки MAN віз групу туристів до угорського міста Ньїредьгаза. Люди мали на меті відвідати термальні басейни. Однак сам водій стверджує, що поїздка була паломницькою.

Фото: закарпатська митниця

Автобус був забитий сигаретами

150 480 пачок сигарет з фільтром без акцизної марки України кмітливі ділки заздалегідь ретельно приховали у спеціально виготовлених сховищах та тайниках по всьому салону автобуса. Зокрема: у підлозі, бокових обшивках салону, стелі та в порожнинах системи подачі повітря в салон. Митникам довелось демонтувати сидіння, декоративні обшивки підлоги та спеціального настилу з фанери, стелі та обшивки бокових стінок, щоб добратися до такої «зухвалої» контрабанди.

Пасажири “тютюнового рейсу” змушені були посеред ночі самотужки повертатися додому. Поглиблений огляд вказаного транспортного засобу тривав 18 годин.

Наразі відносно водія складено протокол про порушення митних правил за ч.1. статті 483 Митного кодексу України. Санкції передбачають накладення штрафу в розмірі 100% вартості предметів правопорушення та їх конфіскацію разом з транспортним засобом, який використовувався для переміщення прихованого у тайниках товару, – зазначили прикордонники.
Фото: закарпатська митниця

Вилучені митниками 150480 пачок сигарет різних торгових марок («Compliment blue super slims», «Compliment violet super slims», «Lifa menthol super slim») потребують експертної оцінки. За ціною в Інтернеті приблизна орієнтовна вартість становить 6 млн грн. Автобус марки «МАN», попередньо оцінений у майже 915 тис грн, також вилучений до рішення суду.

Читайте також: Поганий знак: тріснула земля біля десятка церков у сусідній з Тернопільщиною області

Exit mobile version